Lení tábory

Podzimní tábory

Zimní tábory

Pobytové akce pro děti a rodiče s dětmi


30.
července
2012
RS Dopravák, Chřiby, 2012

Typ pobytu: letní – dětský tábor
Termín: 30.července 2012 - 08.srpna 2012
Celotáborová hra Kdo přežije

Vedoucí:
PhDr. Jan Dudek - Hlavní vedoucí
Mgr. Pavla Podloučková - Programová vedoucí
Mgr. Ondřej Bacík - Oddílový vedoucí
Ing. Lucie Dadáková - Oddílová vedoucí
Barbora Baláková - Oddílová vedoucí
Mgr. Kamila Vaňková - Zdravotnice




MÍSTO KONÁNÍ

Rekreační středisko leží ve velmi klidném prostředí cca 8 km od Buchlovic uprostřed smíšených lesů. Součástí areálu jsou mnohá hřiště (volejbal, fotbal,…), bazén, společenský sál, společenská místnost, herna stolního tenisu, ohniště. Toalety a sprchy jsou umístěny v budově areálu a prošly celkovou rekonstrukcí. Během pobytu se o děti starali zkušení táboroví vedoucí, zdravotník a specializovaní lektoři.

UBYTOVÁNÍ

Mladší děti jsou ubytovány ve zděné budově, starší ve čtyřlůžkových chatkách.

SPECIALIZACE TÁBORA

Všechny děti si volí jednu z nabízených specializací.
Specializace mají časovou dotaci minimálně 10 hodin během tábora.
Prodloužení je možné na základě aktuální situace a zájmu dětí.
Jednotlivá zaměření vedou zkušení lektoři.

Sportovní zaměření

Sportovní specializace byla určena pro dívky i chlapce bez omezení věku. Během pobytu si děti vyzkoušely nejrůznější kolektivní sportovní hry dle výběru – fotbal, volejbal, basketbal, softball, ringo atd. Využívaly také bazén, který se nachází v areálu.

Taneční specializace

Taneční specializace byla určena pro děti ve věku od deseti let, pro kluky i holky, co mají trochu rytmu v těle, rádi se pobaví tancem a chtějí se přiučit něco nového. Náplní byly především latinsko-americké tance jako jive, chacha, rumba, mambo a populární salsa.

Výtvarné zaměření

Výtvarná specializace nebyla věkově omezena a byla určena pro dívky i chlapce, kteří rádi malují, tvoří, vyrábí a učí se něco nového. Během tábora si děti vyzkoušely nejrůznější výtvarné techniky a domů si odvezly nejrůznější výrobky, například z korálků, slupovacích barviček, hedvábí, vlastnoručně vyrobené dárkové tašky a další. Specializaci vedla naše výtvarnice Hanka.

Deskové hry

Tuto specializaci si mohli zvolit chlapci i dívky bez věkového omezení. Byla určena těm, kteří si chtěli odpočinout od pohybových aktivit a zahrát si něco vsedě. V zásobě jsme měli pestrou paletu her. Od těch notoricky známých, jako jsou Activity, Osadníci z Katanu, Carcassonne nebo Česko, až po méně známé, jako je například Ubongo, Dobble, Dixit atd.

STRAVOVÁNÍ

Strava je zajištěna formou plné penze (5x denně - domácí strava), celodenní pitný režim.

DOPRAVA

Smluvním autobusem z Brna a zpět.

Celotáborová hra

KDO PŘEŽIJE

         Celotáborová hra byla zpracována na motivy známé a našimi táborníky velmi oblíbené televizní reality show. Soutěžící byli fiktivně dovezeni na Cookovy ostrovy. Dále byli rozděleni do osmi kmenů, které mezi sebou soutěžily. Cílem bylo přežít a zvítězit! :-)
         Kmeny mezi sebou v jednotlivých hrách soutěžily vždy buď o nějakou odměnu, nebo o imunitu. Odměny mohly být různé, to se hráči vždy dozvěděli před hrou, a imunita znamenala, že kmen večer nebude muset na kmenovou radu, odkud pošle jednoho člena, který se ukáže jako nejméně potřebný, na ostrov vyhnanství. Na kmenovou radu šel vždy ten kmen, který se v soutěži umístil jako poslední, ale mohlo jich jít eventuálně i víc – to bylo oznámeno vždycky až po hře.
         Kmenová rada probíhala formou tajného hlasování, kdy každý hráč kmene napsal na papír a vložil do obálky jméno toho člena, který se v soutěži nesnažil a který byl pro kmen nepotřebný. Tento hráč byl následně poslán na ostrov vyhnanství.
         Kromě imunity a odměny dostávaly kmeny za každou soutěž body a naše táborové peníze Barevňáky, za které si hráči mohli vždy večer po nástupu v našem ostrovním bufetu koupit, co chtěli – sladkosti a další drobnosti. Za každou soutěž dostával body jak celý kmen, tak jednotliví soutěžící zvlášť. Takže na závěr byl vyhlášen a řádně odměněn jak vítězný kmen, tak vítězný hráč.
        Stavěli jsme lesní obydlí, malovali kmenové vlajky a šátky, stavěli jsme loď,  na které se následně jednotlivé kmeny vydaly pro oheň, luštily se šifry, ale také jsme například pořádali diskotéku, přesněji řečeno ,,kmenovou slavnost“. Pak jsme si vařili vlastní jídlo v kotlíku na ohni, jednotlivé kmeny mezi sebou obchodovaly se vzácnými surovinami, nechyběla samozřejmě ani noční hra a oblíbené zmrzlinové dorty za odměnu.

Sdílejte s přáteli

© 2016 encoded by Jan Podloučka