Lení tábory

Podzimní tábory

Zimní tábory

Pobytové akce pro děti a rodiče s dětmi


27.
července
2020
RS Dopravák, Chřiby 2020

Typ pobytu: letní – dětský tábor
Termín: 27.července 2020 - 05.srpna 2020
Pojeďte si s námi v létě užít zábavu, napětí, dobrodružství i legraci na dalším z našich táborů, tentokrát s celotáborovou hrou Hollywood!

Vedoucí:
Mgr. Pavla Podloučková - Zdravotník
Bc. Amálie Vojáčková - Oddílová vedoucí
Jakub Nantl - Oddílový vedoucí
Petr Gescheidt - Oddílový vedoucí
Jindřich Liber - Oddílový vedoucí
Jan Valuch - Oddílový vedoucí
Aneta Schiffnederová - Programová vedoucí
Mgr. Jitka Dudková - Hlavní vedoucí
Michaela Liberová - Oddílová vedoucí




Na základě rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví ČR bychom rádi potvrdili, že náš letní tábor se konat bude! 

MÍSTO KONÁNÍ

Rekreační středisko Dopravák leží ve velmi klidném prostředí, cca 8 km od Buchlovic, uprostřed smíšených lesů.
Ubytováni budeme v horním areálu rekreačního střediska ve zděných chatách. Nejmladší táborníci budou bydlet ve zděné budově, kde se také nachází WC a sprchy, které prošly celkovovu rekonstrukcí.  
Táborníci mají k dispozici:
- dvě tenisová / nohejbalová a jedno volejbalové / badmintonové betonové hřiště a také prostory i vybavení na softball
-
nafukovací koule na bubble aktivity, hoverboardy, vodní skluzavku 
- louku pro míčové hry i s fotbalovými brankami
- přírodní koupaliště o rozměrech 30m x 12m x 1,6m
- houpačky se skluzavkou
- stolní tenis, fotbálek šipky v hlavní budově
- společenský / taneční sál v hlavní budově
- dvě ohniště

 UBYTOVÁNÍ

V horním areálu máme k dispozici zděné chaty. V každé chatě je osm lůžek rozdělených do dvou pokojů. Pokoje jsou vybaveny jednoduchým nábytkem (postele, skříně, noční stolky, stůl a židle). Každá chata má společnou předsíňku a terasu. Na terase je k dispozici zahradní nábytek. Nejmenší táborníci jsou ubytováni ve zděné budově, ve čtyř až šestilůžkových pokojích se společným sociálním zařázením na chodbě. Pokoje v budově jsou vybaveny podobně jako pokoje v chatách.   

PROGRAM

Pro děti bude jako vždy zajištěn celodenní program – ranní hra místo rozcvičky, dopolední hry, zábava na polední klid, odpolední program a samozřejmě večerní, popřípadě noční hry. Nebude chybět ani výlet, táborák a diskotéka!
Náplň tábora se skláda ze tří částí: oddílová činnost, celotáborová hra a specializace. 
- ODDÍLOVÁ ČINNOST: Hned po příjezdu jsou děti rozděleny do oddílů podle věku a je jim přidělen jeden oddílový vedoucí, který se o ně po celou dobu trvání tábora stará. Oddílový vedoucí má pro svůj oddíl připraven program a náplň odpovídající věku dětí ve svém oddíle. Program pro děti je pestrý, různorodý a zajímavý - obsahuje sportovní hry, tvořivé či výtvarné aktivity, vědomostní soutěže i dramatické hry. Aktivity budou probíhat podle počasí venku na hřišti, v lese, nebo uvnitř ve společenské místnosti. 
- CELOTÁBOROVÁ HRA: Na celotáborovou hru jsou děti rozděleny do týmů, složených z dětí různého věku tak, aby byly síly jednotlivých týmů vyrovnané a aby se děti učily vzájemně si pomáhat a spolupracovat. 
- SPECIALIZACE: Všechny děti si v přihlášce na tábor volí jednu z nabízených specializací. Specializace mají časovou dotaci minimálně 10 hodin během tábora. Prodloužení je možné na základě aktuální situace a zájmu dětí. Jednotlivé specializace vedou zkušení lektoři.
Během pobytu se o děti postarají zkušení táboroví vedoucí s mnohaletou praxí, zdravotník a specializovaní lektoři.

SPECIALIZACE TÁBORA

Sportovní zaměření

Sportovní specializace je určena pro dívky i chlapce bez omezení věku. Děti si vyzkouší nejrůznější kolektivní sportovní hry dle výběru – fotbal, volejbal, basketbal, softball, ringo, tenis nebo badminton, zahrají si bubble fotbal a vyzkouší hoverboardy. Využijeme také přírodní koupaliště na různé hry ve vodě. Sportovní specializaci vede náš oddílovy vedoucí a sportovní lektor Libor Bouda.   

Výtvarné tvoření 

Výtvarná specializace není věkově omezena a je určena pro dívky i chlapce, kteří rádi malují, tvoří, vyrábí a učí se něco nového. Během tábora si děti vyzkoušejí nejrůznější výtvarné techniky a domů si odvezou hotové výrobky, například z korálků, slupovacích barviček, hedvábí, vlastnoručně vyrobené dárkové tašky a další. Výtvarnou specializaci vede Jitka Dudková. 

RoboTriky 

Náplní specializace bude zkonstruování těla robota, následně jeho oživení a ovládání pomocí dálkového ovladače, mobilu a jeho programování v prostředí Arduino. Budeme pracovat v týmech, kdy každý tým sestaví svého robota, který bude zdolávat různé překážky, např. jízdu bludištěm, při které si určitě taky zasoutěžíme. V plánu je dále seznámení s 3D tiskem a ukázka modelování a tisku jednoduchého 3D objektu. Specializace je určena pro zvídavé holky a kluky ve věku od 10 let, kteří chtějí zábavnou formou rozvíjet své logické a informatické myšlení. Tuto specializaci vede náš programátor Jan Podloučka. 

Hokus pokus 

Pojďte si zahrát na čaroděje a uvařit nějaký ten kouzelný lektvar. Specializace je zaměřená na jednoduché chemické pokusy a přírodovědné bádání. Vhodné pro kluky a holky se zájmem o chemii, fyziku a přírodovědu. Doporučený věk od 8 let. Tuto specializaci vede náš oddílový vedoucí a dlouholetý skaut Honza Valuch. 

V tanečním rytmu 

Taneční specializace je primárně určena pro děti ve věku od osmi let a hlavně pro všechny, kteří se rádi hýbou a mají pozitivní vztah k rytmu. Bude koncipována jako ochutnávka nejrůznějších tanečních stylů, vedená různými lektory. Provede vás základními kroky některých latinskoamerických tanců, vyzkoušíme si salsu, čeká nás lekce street dance, jednoduchá taneční sestava na diskotéku… Specializaci povede taneční lektorka Pavla Podloučková a externí lektoři.  

STRAVOVÁNÍ

Strava je zajištěna formou plné penze - strava 5x denně, dopolední i odpolední svačiny, celodenní pitný režim. Menu je jednotné. Rekreační středisko nabízí i uzpůsobené stravování pro děti se speciální dietou / alegrií, ale vždy pouze na základě lékařského potvrzení. 

DOPRAVA

Dopravu zajišťujeme smluvním autobusem z Brna (Slatina) a zpět. Přesné informace o místu a času odjezdu Vám zašleme v instrukcích, jakmile obdržíme Vaši přihlášku. 

CENA POUKAZU 

4.580,- (Cena zahrnuje dopravu smluvním autobusem z Brna a zpět, ubytování, stravování, práci vedoucích a lektorů, materiál na bohatý program i odměny.)
V případě zájmu zajistíme pro Vaše dítě bavlněné tričko (krátký rukáv) s logem Barevné prázdniny, které dostane na táboře a zůstane mu jako vzpomínka na zážitky s naší táborovou organizací. Cena trička 200 Kč.   
 

Celotáborová hra

HOLLYWOOD

Vítejte v Hollywoodu! Los Angeles, Kalifornie. Čtvrť spojená s nejvýznamnějšími americkými filmovými společnostmi! A každý tým v celotáborové hře se na deset dní stává jednou z nich… Potřebujeme režiséry, kameramany, maskéry a herce! Máme připravenou maskérnu, střižnu i kinosál, stravování zajišťuje catering a každý touží po tom, aby se zrovna jeho jméno objevilo na chodníku slávy! Čeká nás široké spektrum nejrůznějších filmových žánrů – od animáků pro nejmenší až po skutečné hollywoodské trháky. Z našeho filmového štábu se na Vás těší vedoucí producent Honza, vedoucí výroby Jíťa, hlavní režisérka Hanka, návrhář kostýmů Libor, kameramanka Pája, záchranářka všech kaskadérů Alča a další herci. :-) Prostě máte se s námi letos opravdu na co těšit!

Sdílejte s přáteli

© 2016 encoded by Jan Podloučka