Lení tábory

Podzimní tábory

Zimní tábory

Pobytové akce pro děti a rodiče s dětmi


25.
července
2016
RS Dopravák, Chřiby 2016

Typ pobytu: letní – dětský tábor
Termín: 25.července 2016 - 03.srpna 2016
Celotáborová hra Pevnost Boyard

Vedoucí:
PhDr. Jan Dudek - Zástupce hlavní vedoucí
Mgr. Pavla Podloučková - Hlavní vedoucí
Josef Dvořák - Oddílový vedoucí
Michaela Hlavoňová - Oddílová vedoucí
Mgr. Alena Pernicová - Zdravotnice
Mgr. Hana Venclů - Programová vedoucí




MÍSTO KONÁNÍ

Rekreační středisko leží ve velmi klidném prostředí cca 8 km od Buchlovic uprostřed smíšených lesů. Součástí areálu jsou mnohá hřiště (volejbal, fotbal,…), bazén, společenský sál, společenská místnost, herna stolního tenisu, ohniště. Toalety a sprchy jsou umístěny v budově areálu a prošly celkovou rekonstrukcí. Během pobytu se o děti postarají zkušení táboroví vedoucí, zdravotník a specializovaní lektoři.

UBYTOVÁNÍ

Mladší děti jsou ubytovány ve zděné budově, starší ve čtyřlůžkových chatách.

SPECIALIZACE TÁBORA

Všechny děti si volí jednu z nabízených specializací.
Specializace mají časovou dotaci minimálně 10 hodin během tábora.
Prodloužení je možné na základě aktuální situace a zájmu dětí.
Jednotlivá zaměření vedou zkušení lektoři.

Sportovní zaměření

Sportovní specializace je určena pro dívky i chlapce bez omezení věku. Během pobytu si děti vyzkouší nejrůznější kolektivní sportovní hry dle výběru – fotbal, volejbal, basketbal, softball, ringo atd. Využijeme také bazén, který se nachází v areálu. 

Angličtina hrou

Tato specializace je určena pro děti ve věku od desíti let a není vhodná pro úplné začátečníky. Formou her a nejrůznějších zábavných aktivit nabízí rozšíření slovní zásoby, procvičení konverzace i gramatiky. Díky naší odborné lektorce se děti nejen něco naučí, ale také získají k angličtině pozitivní vztah.

Výtvarné zaměření

Výtvarná specializace není věkově omezena a je určena pro dívky i chlapce, kteří rádi malují, tvoří, vyrábí a učí se něco nového. Během tábora si děti vyzkoušejí nejrůznější výtvarné techniky a domů si odvezou mnohé výrobky, například z korálků, slupovacích barviček, hedvábí, vlastnoručně vyrobené dárkové tašky a další. 

Deskové hry

Tuto specializaci si mohou zvolit chlapci i dívky bez věkového omezení. Je určena těm, kteří si chtějí odpočinout od pohybových aktivit a zahrát si něco vsedě. V zásobě máme pestrou paletu her. Od těch notoricky známých, jako jsou Activity, Osadníci z Katanu, Carcassonne nebo Česko, až po méně známé, jako je například Ubongo, Dobble, Dixit atd.

STRAVOVÁNÍ

Strava je zajištěna formou plné penze (5x denně - domácí strava), celodenní pitný režim.

DOPRAVA

Smluvním autobusem z Brna a zpět.

CENA POUKAZU 

4.280,- (Cena zahrnuje dopravu smluvním autobusem z Brna a zpět, ubytování, stravování, práci vedoucích a lektorů, materiál na bohatý program i odměny.)
PŘIHLASTE SE NEJPOZDĚJI DO 10.6.2016!

Celotáborová hra PEVNOST BOYARD
 

Při příjezdu do tábora se všechni děti i vedoucí přesunuli na západní pobřeží Francie, kde se nachází stará pevnost Boyard. Děti, rozdělené do jednotlivých týmů, se během 10 dní snažily nasbírat co nejvíce klíčů, bodů a indicií, které je postupně navedly k vytouženému pokladu.
První den zahájil celotáborovou hru otec Fura, hlavní postava pevnosti. Představil dětem svoje pomocníky (vedoucí) a rozdělil všechny děti do pěti týmů. Každý tým měl hned na začátku velmi těžký úkol – vymyslet si svůj název a vlastní pokřik, kterým se bude hlásit při nástupu na celotáborovou hru. A tak vznikly týmy: Mistři čaker, Meruňkoví klíčozahradníci, Zakrslouni, Gold diggers a Unicorns.
V první části hry (pondělí až pátek) týmy sbíraly klíče k bráně, kde byl ukrytý poklad. Každý tým musel získat minimálně 6 klíčů. Pokud tým získal klíčů méně, mohl využít záchranného úkolu (hádanky otce Fury), při jehož splnění získal další klíče navíc.
Po získání šesti klíčů začala druhá část hry – sběr indicií. Indicie získávaly týmy proto, aby odhalily závěrečné heslo – to se hádalo až na konci tábora, po odemčení brány klíči. Indicie týmy dostaly až poslední den a všechny týmy měly stejné heslo, pouze jiné indicie. Také počet indicií se lišil, podle úspěšností týmů v jednotlivých soutěžích. Při hádání hesla se všech pět týmů seřadilo podle toho, jak rychle uhodly svoje heslo. Nejrychlejší tým měl tak nejvíce času na sbírání mincí „Boyardů“. „Boyardy“ sbíraly týmy během celého tábora - za všechny hry v celotáborové hře. Vítězem pevnosti Boyard se stal ten tým, který měl na konci tábora nejvíce „Boyardů“.

Sdílejte s přáteli

© 2016 encoded by Jan Podloučka